Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Marine Fernežir "Hommage gradovima Europe" u Galeriji grada Krapine

Otvorenje samostalne izložbe "Hommage gradovima Europe" akademske umjetnice Marine Fernežir održat će se u ponedjeljak 6. svibnja u 19 sati u Galeriji grada Krapine.
vrijeme: 06.05.2024. - 31.05.2024.
mjesto: Krapina
url: https://krapina.net/

Umjetnica Marina Fernežir predstavit će se nizom slika različitih formata izvedenih u različitim, najčešće kombiniranim, tehnikama. Kao magistra konzerviranja i restauriranja Marina Fernežir čuva, njeguje i vodi brigu o našoj kulturnoj i umjetničkoj baštini te civilizacijskim tekovima, dok iz pozicije slikarice slavi bogatstvo, ljepotu i raznolikost europskih gradova kroz likovne izražajne mogućnosti. Stečeno znanje i vještina stvaranja, uz poštivanje povijesti i tradicije, omogućuju umjetnici slobodu istraživanja kroz nove pristupe slikarskom izrazu. Kao što sama autorica kaže, slikajući svijet stvarne imaginacije ona pokazuje neminovne promjene, nadogradnju iskustva i poznanstva te kreiranje nekih novih spoznaja.

Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol. 

U sklopu otvorenja održat će se prigodni glazbeni program koji će izvesti učenici osnovne glazbene škole pri OŠ "August Cesarec" Krapina.

Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja 2024. u Galeriji grada Krapine.