Preskočite na glavni sadržaj

Kamov trio u ponedjeljak otvara ciklus komornih koncerata u 'Zajcu'

Ciklus komornih koncerata u 'Zajcu' otvara Kamov trio, u ponedjeljak 13. veljače 2023. u 19.30 sati.
vrijeme: 13.02.2023. -
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/

Trojica vrsnih glazbenika svojim su prvim koncertom na pozornici riječkog HNK-a prošle sezone oduševili publiku, a u ponedjeljak se vraćaju s novim programom,  izvest će klavirska trija Josepha Haydna, Bruna Bjelinskog i Dmitrija Šostakoviča.
 
Članovi Kamov trija mladi su glazbenici, individualno već znani riječkoj publici, koji su se uspjeli afirmirati kao kvalitetni komorni sastav: violinist Anton Kyrylov, violončelist Giovanni Genovese i pijanist Juraj Marko Žerovnik.
 
„Osim Klavirskog trija u g-molu Bruna Bjelinskog, na programu je i Drugi trio u e-molu Dmitrija Šostakoviča i Trio u Es-duru br. 36 Josepha Haydna. Izborom ovakvog programa ostvarujemo dugoročne ciljeve kojima težimo kao ansambl. Neki od njih su proširenje našeg repertoara, stvaranje tehničkih i glazbenih izazova te češće izvođenje djela hrvatskih autora. Osim toga, u budućnosti nam je želja i naručiti  novo djelo za klavirski trio od živućeg hrvatskog skladatelja te dodatno proširiti koncertnu djelatnost u Hrvatskoj i šire“, kaže u najavi koncerta pijanist Juraj Marko Žerovnik.