Preskočite na glavni sadržaj

Književna večer Hrvatskog zvukopisa i jazz koncert u sklopu manifestacije Dvorišta

Promocija projekta Hrvatski zvukopis će se održati 17. srpnja, u 20 sati, u sklopu višegodišnjeg programa Dvorišta, a sastojat će se od čitanja priča i razgovora s autoricom projekta Jelenom Remetin, piscima Ksenijom Kušec, Suzanom Matić i Sinišom Pavićem, te glumicom Jelenom Miholjević. 
vrijeme: 17.07.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://hrvatski-zvukopis.com/

Moderatorica je Patricija Horvat.

U nastavku večeri održat će se koncert Melita Lovričević Trio:

Melita Lovričević, vokal
Petar Ćulibrk, klavir
Borko Rupena, bubnjevi

Melita Lovričević glazbena je umjetnica, vokalistica i autorica novije jazz i alternativne scene. Osim samostalne autorske glazbene priče, vodi jazz sastav More Love Ensemble, a dio je kolektiva Transonik. Ovom će prilikom na jedinstven način predstaviti svoj hommage nekim od najvećih jazz, swing, bossa nova, blues i soul interpreta i kompozitora.
 
Hrvatski zvukopis višegodišnji je književni program umjetničke organizacije YELO koji se provodi kroz upotrebu istoimene mobilne aplikacije i koji je osim u New Yorku, Londonu i Parizu, pokrenut i u Zagrebu. Kao neka vrsta literalnog Pokemona, program zvučno aktivira odlomke hrvatske književnosti i suvremene kratke priče na javnim površinama grada, sve u cilju očuvanja hrvatskog jezika i hrvatske izvornosti današnjeg vremena te promicanja hrvatske književnosti, u želji da provedenim programom hrvatska pisana riječ postane jedan od prepoznatljivih simbola grada Zagreba.
 
Mjesto događanja: Atrij Muzeja grada Zagreba

Vrijeme: Srijeda, 17.07. u 20 sati

Promociju Hrvatskog zvukopisa podržalo je  Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Zaklada Kultura nova.