Preskočite na glavni sadržaj

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA - upisi

KRILA uspješno nastavljaju s edukacijskim radom i već četrnaestu godinu za redom upisuju nove polaznike u ciklus redovnih kazališnih radionica za djecu, mlade i odrasle. Ciklus prati školsku/akademsku godinu, a završava u lipnju završnom prezentacijom u HKD-u na Sušaku ili u Filodrammatici.
vrijeme: 28.08.2024. - 01.10.2024.
mjesto: Rijeka
url: http://www.krila.org/

Za djecu i mlade upisi traju do 14. rujna 2024., a za odrasle do 01. listopada 2024. i svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web stranice www.krila.org.
 
Redovni program se temelji na tjednim radionicama koje se održavaju jedanput tjedno u ukupnom trajanju od 1,5 sata (90 minuta) do 2 sata (120 minuta) tjedno ovisno o dobi polaznika. Pred javne nastupe raspored se pojačava i imaju se dodatne probe na mjestu javnoga nastupa. U suradnji s umjetničkim i pedagoškim vodstvom polaznici prolaze kroz proces stvaranja kazališne predstave s naglaskom na razvijanju glumačkih vještina te sposobnosti izražavanja svojih misli, stavova, osjećaja, iskustava i mašte - govorom, glasom i kretanjem - individualno, u paru i u grupi.
 
Umjetnička voditeljica programa je samostalna kazališna umjetnica Ivana Peranić, a stručna suradnica je asistentica Anamaria Drezga.
 
Umjetničku organizaciju KRILA pokrenuli su 2011. u Rijeci kazališni i izvedbeni umjetnici i pedagozi Ivana Peranić (Hrvatska) i Jorge Correa Bethencourt (Španjolska). KRILA djeluju u području suvremenog kazališta, a ključne aktivnosti organizacije su produkcije kazališnih predstava s domaćim i inozemnim umjetnicima i organizacijama, te edukacija koja uključuje redovne kazališne radionice za djecu, mlade i odrasle te majstorske radionice za profesionalno usavršavanje umjetnika.