Preskočite na glavni sadržaj

Kreativnost i umjetnost na Špancirfestu u Kreativnici i Umjetničkoj ulici

I ovogodišnji Špancirfest koji se u Varaždinu održava od 23. kolovoza do 1. rujna donijet će duh kreativnosti i umjetnosti u dvije ulice - Kreativnici i Umjetničkoj ulici, u kojima će se predstaviti i pred publikom stvarati 50-ak dizajnera i umjetnika, objavila je Turistička zajednica.
vrijeme: 23.08.2024. - 01.09.2024.
mjesto: Varaždin
url: https://www.spancirfest.com/

U Uskoj ulici će različite oblike dizajna poput modnog, produkt i grafičkog dizajna predstaviti 30-ak izlagača, neki od njih prvi put.

Među njima je Boris Pleša, grafički dizajner koji inspiraciju za svoje plakate traži u pop kulturi, glazbi, filmu i književnosti.

Među novitetima je i brend WallWare koji će se predstaviti digitalno procesuiranim vintage slikama na ručno puhanom staklu i porculanu. Art+ journal izložit će luksuzne baršunaste rokovnike i ručno ilustrirane bilježnice, a TreWolo svoj najpopularniji proizvod, torbice napravljene od drva oraha, javora, šljiva i savskog hrasta.

Setovi za aromaterapiju SS23, inspirirani mediteranskim vjetrovima, proizvod su brenda Earth Wind Desire koji će također prvi put naći svoje mjesto u Kreativnici, baš kao i pamučna i prozračna odjeća i dodaci za djecu pod nazivom Le Pupe te modni dodaci za žene inspirirani etnologijom i folklorom, koji nastaju u sklopu brenda Ethnotina.

U Umjetničkoj ulici predstavit će se 17 umjetnika koji njeguju različite oblike umjetničkog izražavanja, a svoja će djela stvarati neposredno pred očima prolaznika.

Studentice Akademije likovnih umjetnosti Lana Cvetko, Ema Bilaver i Sara Škrlec uživo će slikati i crtati portrete, a tajnovita slikarica hiperrealnih stilskih obilježja, Anita Kos, slikat će na velikom platnu.

Kolektiv Bobin predstavit će novosti u svojim predmetima primijenjene umjetnosti u kojima spajaju grafiku i tekstil na šeširima, torbama i košuljama u okviru održive mode. Street art umjetnik Dela radit će grafite velikog formata u interakciji s publikom, a predstavit će se i Snježana Novotny sa svojim apstraktnim slikama u bogatom koloritu.

Izvor: Hina