Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni filmski festival u Šibeniku od 8. do 11. kolovoza

Prvo izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Šibeniku (Croatian International Film Festival - CIFF) održat će se od 8. do 11. kolovoza u organizaciji produkcijske kompanije Galileo Films.
vrijeme: 08.08.2024. - 11.08.2024.
mjesto: Šibenik
url: https://www.croatianinternationalfilmfestival.com/

Riječ je o ambicioznom projektu kojeg je pokrenula Ella Mische, etablirana glumica, redateljica i spisateljica trogirskih korijena.
 
“Misija festivala je pozicionirati Šibenik i Hrvatsku kao vrhunsku destinaciju svjetske kinematografije i kulture, slaveći žene u medijima”, izjavila je Ella Mische.
 
Već u startu CIFF je prepoznat i potvrđen na svjetskoj razini, budući da su organizatori primili preko 150 prijava filmova iz svih krajeva svijeta. Žiri je na kraju izabrao 7 dugometražnih filmova, 40 kratkometražnih, te 10 studentskih filmova..
 
Festival se službeno otvara s Red Carpet i Gala ceremonijom u HNK Šibenik 8. kolovoza kada će između ostalih biti prisutni i proslavljeni glumac Goran Višnjić te američka veleposlanica Natalie Rayes.
 
Projekcije filmova i stručni paneli filmske industrije uz sudjelovanje glumaca i redatelja održat će se na četiri lokacije u gradu: HNK Šibenik, Tvrđava Barone, Kuća Arsen, Civitas Sacra i Muzej grada Šibenika.
 
Dolazak u Šibenik na CIFF potvrdili su poznati glumci, redatelji i ostali filmski djelatnici iz više zemalja svijeta.
 
Otvorenje festivala posvećeno je šibenskoj legendi Špiri Guberini.
 
Ulaznice za sva događanja i na svim lokacijama za vrijeme cijelog festivala možete kupiti na stranici Entrio ili osobno u uredu Galielo Films, a filmske propusnice podijeljene su na sljedeće kategorije:
 
- Red Carpet Gala - ceremonija otvaranja 8. kolovoza u 20:30 u HNK Šibenik;
- Croatian International Film Festival - trodnevna propusnica;
- Dodjela nagrada 11. kolovoza u 21 sat, Tvrđava Barone;
- Jednodnevna festivalska propusnica za 9. kolovoza koja uključuje sve filmove toga dana i prisustvovanje razgovorima sa glumcima;
 
•  Jednodnevna festivalska propusnica za 10. kolovoza koja uključuje sve filmove toga dana i prisustvovanje razgovorima sa glumcima i panelu filmske industrije;
 
•  Jednodnevna festivalska propusnica za 11. kolovoza koja uključuje sve filmove toga dana (History Corner Festival od 11 do 17 sati) te prisustvovanje razgovorima sa umjetnicima.