Preskočite na glavni sadržaj

Muzeji Hrvatskog zagorja već treću godinu zaredom provode muzejsko-edukativni program Na konju u Muzeje

S obzirom na uspješnu provedbu programa prošlih dviju godina, muzejske pedagoginje i kustosice ustrojstvenih jedinica MHZ-a (Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja „Staro selo“ Kumrovec), za individualne posjetitelje, djecu i obitelji, ponovno su pripremile zabavna i poučna vikend druženja.
vrijeme: 02.11.2024. - 07.12.2024.
mjesto: Gornja Stubica
url: https://www.mhz.hr/

Program će se održavati od 2. studenog do 7. prosinca tako da će prvih pet vikenda u tom razdoblju biti rezervirano za muzejsko-edukativne radionice u svim jedinicama MHZ-a (svaki će muzej pripremiti ukupno četiri radionice tijekom tih vikenda prema priloženom rasporedu), dok ćemo u subotu, 7. prosinca, uživati u završnoj svečanosti u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec.

Zajednička tema programa je konj, kojim se, kroz radionice i muzejsko-edukativnu publikaciju, svaki od naših muzeja bavi na drugačiji način, pripadajućom podtemom. Tako će sudionici radionica u Dvoru Veliki Tabor naučiti nešto više o korištenju konja za prijevoz, s posebnim naglaskom na kočije, u Galeriji Antuna Augustinčića bavit će se konjima u umjetnosti, dok će u Muzeju krapinskih neandertalaca saznati o prošlosti i evoluciji konja. Muzej seljačkih buna ispričat će priču o vojnim konjima i vitezovima, a Muzej „Staro selo“ Kumrovec o konjima kao igračkama.

Saznajte kako sudjelovati u programu?>>>