Preskočite na glavni sadržaj

'My Boyfriends Who Have Never Met' – performans u Puli

U subotu, 27. srpnja, u 21 sat, u Dnevnom boravku Rojca u sklopu programa 'Treći Proces' održat će se performans 'My Boyfriends Who Have Never Met' glazbenika Jasmina Mahmića, producenta s izdanjima pod aliasima Le Chocolat Noir i Fiume.
vrijeme: 27.07.2024. -
mjesto: Pula
url: https://www.facebook.com/proces.queer

Izvedba je zamišljena kao polusatna glazbena poluimprovizacija sa sintesajzerima i sekvencerom te vokalom uživo. Riječi pjesama su posebno napisane za ovu temu te se u dijelovima performansa izvode kao poezija i spoken-word, a u dijelovima u formi klasične pop pjesme. Video projekcija je kolaž snimaka trojice performera koji dolaze iz tri različite države sa tri različita kontinenta. Oni se nikada nisu upoznali. Zajednička točka im je umjetnik Fiume, kojeg svojim video snimkama pokušavaju zavesti i/ili oživjeti sjećanja na prijašnje susrete koji su se dogodili. Veze na daljinu, virtualne veze, nastavak konekcije koji se odmiče od one-night-stand odnosa.
 
„My Boyfriends Who Have Never Met“ propitkuje te odnose, susrete koji su započeti preko dating aplikacija ili na „old-school“ način, slučajnim susretom na šanku nekog bara.
 
Autor pokušava dati odgovore na pitanja što dovodi do produbljenja odnosa, koji su sve faktori bitni te koji je kontekst da se neki inicijalno površni fizički odnos i žudnja pretvore u prijateljstvo i ljubav?
 
Nakon performansa ostajemo se družiti u Dnevnom boravku uz ljetnu glazbenu selekciju.
 
Program 'Treći Proces' realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije, grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.