Preskočite na glavni sadržaj

Nakon 45 godina „Madama Butterfly“ vraća se u pulsku Arenu

Povodom 100. godišnjice smrti velikog talijanskog skladatelja Giacoma Puccinija Pulsko kulturno ljeto u Arenu dovodi jednu od najizvođenijih opera ikada. „Madama Butterfly“ odigrat će se u srijedu, 24. srpnja, na pozornici pulske Arene u izvedbi Slovenskog narodnog gledališča Opera in balet iz Ljubljane.
vrijeme: 24.07.2024. -
mjesto: Pula
url: https://pulasummerofculture.com/hr/



Bit će to treća izvedba ove slavne opere unutar zidina pulske Arene. Posljednji puta Madama Butterfly ondje je izvedena za  vrijeme bivše države. Bilo je to 1979. godine kada je ansambl opere Nacionalnog kazališta „Ivan Zajc“ iz Rijeke nastupao u sklopu tada tradicionalne manifestacije „Operna sezona Opatija - Rijeka“. Prije toga, 1951. godine, u pulskoj Areni ovu operu izvode i ansambli Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba.

„Madama Butterfly“ u srijedu će pak biti izvedena na talijanskom jeziku, uz titlove na hrvatskom i engleskom jeziku.

Pod dirigentskom palicom iskusnog Marka Hribernika, te u režiji svestranog Vinka Möderndorfera, kazališnog i filmskog redatelja, romanopisca i scenarista, ovo izdanje Madame Butterfly svakako je događaj iz program Pulskog kulturnog ljeta koji ljubitelji klasike ne smiju propustiti. 

Ulaz u pulsku Arenu u srijedu se otvara u 20 sati. Svoju ulaznicu potražite u sustavu Entrio, u Galeriji C4 u Puli na adresi Carrarina 4, te na prodajnom mjestu preko puta Arene.

Opširnije