Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za ilustratorsku rezidenciju 'Prriča' u Hvaru (Rok: 10.9.2024.)

Dvotjedna ilustratorska rezidencija - PRRIČA upotpunjuje književnu rezidenciju istog naziva koja je namijenjena autorima za djecu i mlade, a odvija se u gradu Hvaru u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Hvar te umjetničke organizacije Connect4. Rezidencija će se održati od 15. do 30. listopada o.g., a uvjet za prijavu je da kandidat nije mlađi od 18 godina te da iza sebe ima barem jedan ilustratorski rad za primjer.
vrijeme: 13.08.2024. - 10.09.2024.
url: https://www.facebook.com/p/Connect4-100083057146419/

Riječ je o trećoj u nizu rezidencija (Dramma! 2022.g. te Poemma 2023.g.) koje se provode uz financijsku pomoć Ministarstva kulture i medija kroz program razvoja publike te Grada Hvara.

Idejni cilj rezidencije je napisana i ilustrirana kratka priča za djecu (ili mlade) nastala iz suradnje obe rezidencije ovog projekta. Za književnu rezidenticu odabrana je novinarka i književnica Ana Bilić.

Projekt je ovo koji direktno povezuje autora i publiku, sve sa svrhom poticanja interesa, razumijevanja i razine aktivnog sudjelovanja djece i mladih u području interesa za književnost te njihove popularizacije među širom publikom uz gostovanja renomiranih autora. 

​Uvjet je da kandidat nije mlađi od 18 godina te da iza sebe ima barem jedan ilustratorski rad za primjer.
 
Za prijavu je potrebno poslati životopis (duljine do 1800 znakova) na e-mail adresu 4.connect.for@gmail.com uz obrazloženje zašto prijavitelj želi boraviti na rezidenciji.

Rezidenta će odabrati tročlani žiri sastavljen od jednog člana umjetničke organizacije Connect4, jednog predstavnika Gradske knjižnice i čitaonice Hvar te jednog stručnog savjetnika iz područja književnosti.

Ime odabranog rezidenta bit će objavljeno u rujnu na mrežnim stranicama Gradske knjižnice i čitaonice Hvar i društvenim mrežama umjetničke organizacije Connect4.
 
Rezidencija će se održati od 15. do 30. listopada 2024. godine u gradu Hvaru.

Rezidentu su osigurani putni troškovi, smještaj i prehrana za vrijeme trajanja rezidencije. 
 
Rok prijave: 10. rujna 2024.
Prijave se šalju na : 4.connect.for@gmail.com
Mjesto održavanja: grad Hvar, 15. - 30. listopada 2024.