Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za Međunarodnu nagradu za inovacije u dizajnu (IIDA) i natjecanje za inovacije Science for SDGs (Rok: 13.10.2024.)

UNESCO organizira natječaj za Međunarodne nagrade za inovacije u dizajnu (IIDA) i natjecanje za inovacije u području Ciljeva održivog razvoja koji pokrivaju područje znanosti. Natječaj se održava u sklopu Međunarodnog desetljeća znanosti za održivi razvoj (IDSSD) te UNESCO-ovog UNITRAIN Projekta razvoja kompetencija mladih (UNESCO YCD projekt).
vrijeme: 01.10.2024. - 13.10.2024.

>>>O natječaju

IIDA natječaj ima za cilj prikazati i promicati inovativne i održive dizajne i prijedloge talentiranih mladih pojedinaca diljem svijeta. U tom kontekstu, UNESCO je pokrenuo natječaj IIDA 2024. kako bi angažirao i osnažio mlade, potičući ih da koriste svoju kreativnost i inovativne vještine kako bi se pozabavili ulogom znanosti u postizanju Ciljeva održivog razvoja (SDG). Natječaj 2024. je usklađen s vizijom i misijom IDSSD-a za izgradnju kulture znanosti, naglašavajući znanstvenu pismenost, djelotvorno znanstveno znanje, osnovne znanosti, otvorenu znanost i nacionalne inovacijske sustave.
 
>>>Kome je natječaj namijenjen

UNESCO poziva ambiciozne mlade dizajnere i inovatore na sudjelovanje u natječaju. Poziv je otvoren za timove od najviše 5 mladih pojedinaca, u dobi od 16 do 35 godina, uključujući učenike srednjih škola i sveučilišta, kao i istraživače na početku karijere, znanstvenike i inženjere, s fokusom na ravnopravnost spolova.

>>>Rok i informacije o prijavi
 
Prijave se šalju do 13. listopada 2024. godine. Više informacija o uvjetima natječaja i načinu prijave moguće je pronaći na poveznici: : https://www.unesco.org/en/articles/call-entries-2024-future-designer-international-innovation-design-awards-iida-science-sdgs
 
>>>Objava rezultata

Prihvatljive prijave pregledat će žiri UNESCO-a, a pobjednici će biti objavljeni krajem listopada 2024. na web stranici UNESCO-a. Pobjednički tim dobit će certifikate UNESCO-a, a njihovi će projekti biti predstavljeni kao ključni promotivni materijali na globalnim događajima i aktivnostima IDSSD-a.