Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za sudjelovanje na 6. Zagrebačkom festivalu crteža 2024 (Rok: 30. 8. 2024)

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb poziva likovne umjetnike iz Zagreba i zagrebačke županije, ali i ostalih dijelova Hrvatske da se prijave za sudjelovanje na 6. Zagrebačkom festivalu crteža 2024, koji će ove godine imati temu festivala - 'Ispričaj svoju priču'.
vrijeme: 11.07.2024. - 30.08.2024.
url: https://hdlu-zagreb.hr/

Originalni koncept Zagrebačkog festivala crteža u organizaciji HDLU Zagreb pokrenut je 2019. godine, s ciljem da Festival crteža postane kreativna platforma, koja će kroz ‘realnu’ i prateću virtualnu izložbu crteža, uz besplatne likovne radionice povezati umjetnike koji se izražavaju u mediju crteža, te svim kreativcima omogućiti da prodube svoja crtačka umijeća.
 
I ove godine, krajem rujna 2024. nastavit će tradiciju i organizirati ”6. Zagrebački festival crteža” u galeriji InArt (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb), koji će se odvijati cjelodnevno od 27. do 29. 9. 2024.
 
Na 6. Zagrebačkom festivalu crteža će kao i prošlih godina organizirati besplatne likovne i kreativne radionice crteža za građane i izložbu crteža zagrebačkih umjetnika, uz prateću virtualnu izložbu i prezentaciju čitavog događanja na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije biti će predstavljeni na 'realnoj' izložbi u galeriji InArt, a sve ostale umjetnike koji nisu iz Zagreba predstaviti ćemo na virtualnoj izložbi 6. Zagrebačkog festivala crteža 2024.
 
Pozivaju sve likovne umjetnike koji u svom radu preferiraju i crtačke tehnike, da pošalju svoje prijedloge za izložbu crteža na ”6. Zagrebačkom festivalu crteža 2024” s temom ”Ispričaj svoju priču”. Kroz festivalsku temu žele potaknuti umjetnike da medij crteža dožive i kao svojevrsno psihološko, terapeutsko, introspektivno sredstvo za povezivanje sa osobnim iskustvima i pričanjem bilo koje svoje osobne priče ili upečatljivog doživljaja iz realnog življenja, ali i snova koje su sanjali i ideja koje su zamišljali. Pošaljite svoje karakteristične crtačke radove, pri čemu će vrednovati autentičnost i originalnost likovnog izraza, a uz crteže po želji možete priložiti i izjavu o vašem radu, koju će postaviti uz vaše radove ako prođu žiriranje i budu odabrani za festivalsku izložbu.
 
Predlažu se neopremljeni crteži u svim crtačkim tehnikama na papiru i jasne fotografije predloženih radova u jpg. formatu, do 5 radova, rezolucije 300 dpi, koje treba poslati na mail udruge HDLU Zagreb: hdlu.zagreb@outlook.com u attachmentu maila - do 30. 8. 2024. do 12 sati, s nazivom, tehnikom i dimenzijama radova, uz kraću strukovnu biografiju umjetnika (do 5 rečenica). Izložba je bez kotizacije, imat će katalog besplatan za izlagače, a po završetku natječaja, svi pristupnici u roku od nekoliko dana dobiti će obavijest o rezultatima na svoju mail adresu.