Preskočite na glavni sadržaj

Nera Etwa u Metkoviću

Drugo izdanje glazbeno-pivskog festivala u dolini Neretve donosi vrhunski besplatni glazbeni program kojeg predvode legende hrvatske alternativne, rock, punk i funk scene Damir Urban, Davor Gobac i suradnici neprežaljenog Dina Dvornika, a održat će se 26. i 27. srpnja.
vrijeme: 26.07.2024. - 27.07.2024.
mjesto: Metković
url: https://www.neraetwafest.com/

Metković se priprema za najiščekivaniji događaj sezone, Nera Etwa Craft Beer & Music Festival, koji će se održati 26. i 27. srpnja u Gradskom parku. Tijekom dva dana od 18 do 3 sata iza ponoći, posjetitelje očekuje čak deset besplatnih koncerata vrhunskih bendova i DJ-a, više od dvadeset vrsta kvalitetnog craft piva iz doline Neretve i okolice te zanimljiva street-food ponuda lokalnih restorana.
 
U petak festival otvara talentirani DJ i producent iz Metkovića Martyn Dox koji će nas od 18 sati uvesti u koncertni spektakl koji pripremaju čak tri benda. U 20 sati nastupa La Folee, ska/punk/rock bend Ivanke Mazurkijević (Stampedo, MrLee & IvaneSky), Sanje i Maria Fištera (Generali, Patareni, Motus, DGBB). koji su svoju glazbenu avanturu počeli davnih 90-ih u istočnom Berlinu. Od 21 sat nastupa službeni Dino Dvornik Tribute Band u kojem sviraju vrhunski muzičari koji su s Dinom surađivali u raznim fazama rada. U 23 sata po prvi put u 40 godina postojanja na metkovsku scenu će stupiti kultni predstavnici hrvatskog punk-rocka Psihomodo Pop. U svom prepoznatljivom i uvijek nepredvidljivom, autentičnom i beskompromisnom stilu izvest će bezvremenske hitove poput: Frida, Ramona, Kad sam imao 16, Ja volim samo sebe… Večer zatvaraju residenti svih boljih festivals i klubova u regiji, čuveni splitski DJ kolektiv Adriatic Social Club DJs.
 
U subotu od 18 h se zagrijavamo uz Kozmu, doajena metkovske elektroničke glazbene scene koji će neopterećen žanrovima i fokusiran samo na dobre osjećaje najaviti jedinstvenu rock 'n' roll predstavu Bosak & The Second Hand Banda. Poznata zagrebačka dvanaestorka od 20 h na razini velikih svjetskih njuški izvest će autorski repertoar nadahnut zvukom i glazbom američkih i britanskih rock ikona. Oko 22 sata nastupa Urban & 4 koji će izvesti retrospektivu najvećih hitova Damira Urbana i grupe Laufer poput: Mjesto za mene, Astronaut, Moja voda, Mala truba, Odlučio sam da te volim, Ovo nije svijet za nas… Oko ponoći na scenu stupa grupa Bonus Trax, neretvanska fuzija synth-popa i funka. Festival će zatvoriti DJ Peđa Radović iz Podgorice, u regiji poznat po originalnim setovima u kojima davno zaboravljenoj ex-yu glazbi daje novi život spajanjem raznih stilova uz jedinstveni elektronički potpis.
 
Više informacija potražite na: www.neraetwafest.com i društvenim mrežama.