Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen Javni poziv za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima uz solo tamburu (Rok: 10.1.2025.)

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku raspisao je Javni poziv za nove skladbe namijenjene koncertantnim tamburaškim orkestrima uz solo tamburu.
vrijeme: 12.08.2024. - 10.01.2025.
url: http://htso.hr/
Hrvatski tamburaški savez u Osijeku ovim Javnim pozivom potiče skladanje suvremene umjetničke glazbe kojom se promovira novi repertoar za koncertantne tamburaške orkestre i solo tamburu, a nadasve obogaćuje glazbena literatura i koncertni program 48. Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku 2025. godine.

Skladbe koje Povjerenstvo ocijeni s najviše bodova stimulirat će se iznosom od 700 € neto te će se uvrstit u skupinu predložene literature za festivalske izvedbe na 48. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, na kojemu će biti praizvedene u 2025. godini.

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku odabrane će skladbe tiskat u ediciji „Tambura pannonica de Mursa“. Hrvatski tamburaški savez u Osijeku stječe pravo javnog izvođenja i objavljivanja skladbi koje su ostvarile poticaj bez naknada autorima i izvoditeljima.

Propozicije natječaja i informacije o prijavi>>>