Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren poziv za prijave novih koreografa za Split TASK 2024 (Rok: 30.7.2024.)

Umjetnička organizacija Naturščik iz Splita trenutno organizira edukacijsko-umjetnički projekt Split TASK 2024. U tijeku su prijave za nove koreografe i autore, a rok je 30. srpnja 2024.!
vrijeme: 25.07.2024. - 30.07.2024.
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/people/Split_Task/100091724474332/

Opis projekta:

Split TASK je edukacijsko - umjetnički projekt koji poziva mlade koreografe, autore i izvedbene umjetnike da kroz mentorirani proces razviju kratke radove. Premijerna izvedba održat će se u studenome 2024. godine.

Poziv je otvoren svima koji se žele okušati u stvaranju izvedbenih djela u polju suvremenog plesa, izvedbe, novog cirkusa, fizičkog kazališta i slično. Kroz ovaj Poziv odabrat ćemo troje autora koji će dobiti priliku raditi uz 'vanjsko oko' mentora - iskusnih koreografa, uz pisane upute - inspiraciju poznatih koreografkinja kojih se mogu držati više ili manje blisko. Uz to će dobiti prostor za rad i izvedbu, dizajn svjetla, promociju i produkcijski budžet.

U procesu će se razvijati radovi u trajanju od dvadesetak minuta i sva tri bit će prikazana u istoj večeri. Tražimo kandidate sa što jasnijom idejom, cijenimo inovativnost i očekujemo profesionalnost u pristupu i radu. Formalno obrazovanje nije preduvjet za sudjelovanje. Očekuje vas kvalitetan i inspirativan proces uz praktičnu edukaciju koja će vam biti dragocjena u daljnjem radu.

Ovaj se projekt nastavlja na uspješan koncept koji su osmislile i producirale Martina Granić, Sonja Pregrad i Plesni centar TALA, a kojeg podržavaju Grad Split i Ministarstvo kulture i medija.

Prijave se zaprimaju do 30. srpnja 2024. u 23:59.

Link za prijavu: https://forms.gle/aKcGrL4RdsCMeCvdA