Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe Ivane Barišić Tomšić u Pakracu

Otvorenje samostalne izložbe "Klinci" akademske umjetnice Ivane Barišić Tomšić bit će upriličeno u petak 18. listopada u 18 sati u Muzeju grada Pakraca.
vrijeme: 18.10.2024. - 11.11.2024.
mjesto: Pakrac

Izložbu će predstaviti viša kustosica Sonja Švec Španjol, a svečano će je otvoriti ravnateljica Muzeja grada Pakraca Jelena Hihlik.
 
Umjetnica Ivana Barišić Tomšić predstavit će se selekcijom recentnih radova iz ciklusa na kojem predano radi od 2018. godine, a unutar kojeg bilježi vlastiti svakodnevni život, dok ulogu glavnih protagonista preuzimaju njezina djeca.
Umjetnica bilježi njihov proces odrastanja interpretirajući cijeli spektar emocija, stanja, raspoloženja i događaja. Poseban interes autorica iskazuje za onaj prijelomni trenutak kada dijete postaje odrastao čovjek. Naime, Ivana Barišić Tomšić planira likovno pratiti i bilježiti odrastanje vlastite djece toliko dugo koliko joj ona budu dopuštala. Tako ciklus "Klinci" postaje dokument u vremenu i prostoru odnosno bilješka emocija, stanja, događanja i iskustava objedinjenih u vizualni dnevnik.
Posjetitelji će na izložbi moći razgledati 21 sliku nastalu u tradicionalnoj tehnici ulja na platnu te poveći izbor crteža intimnijeg karaktera izvedenih u kombiniranoj tehnici. Na izložbi će biti premijerno predstavljene i tri slike većeg formata "Na jezeru", "Mali razgovor" i "Zima" od kojih su posljednje dvije nastale u posljednjih nekoliko mjeseci.
 
Izložba "Klinci" u Muzeju grada Pakraca ostaje otvorena do 11. studenog 2024.