Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe 'Studij dizajna: Nove dimenzije 1:1'

Izložba 'Studij dizajna: Nove dimenzije 1:1' otvara se u Galeriji Bernardo Bernardi, POU Zagreb, u srijedu 16. listopada u 19 sati.
vrijeme: 16.10.2024. - 31.10.2024.
mjesto: Zagreb

„Dizajn stolice kao iskaz vlastite vizije i interpretacije sveprisutnog poznatog arhetipa označava ulazak u svijet dizajnera. Izložba radova studenata 5. semestra preddiplomskog studija industrijskog dizajna nudi pregled vrlo različitih ishoda koji započinju istim bijelim papirom nezaobilaznog zadatka - projektirati stolicu i realizirati model u pravoj veličini. 
Unutar jednog ishodišta pronalaze se i razvijaju jedinstveni pristupi, koncepti i osobni izazovi - od oživljavanja tradicije lokalne proizvodnje i homagea dizajn klasicima do istraživanja novih tehnologija te neočekivanih funkcionalnosti i iskustava. Na taj način izložba otvoreno i u stvarnom mjerilu otkriva individualnost unutar grupe studenata dizajna kao najavu raspona i potencijala nove generacije produkt dizajnera. 

Izložba 1:1 započeta u studentskom okruženju sada se nastavlja u novim dimenzijama; prostora, radova i njihove međusobne povezanosti. Stolice su postavljene u aktivan, multifunkcionalan ambijent dizajnerske važnosti, težeći integraciji u stvarne prostore, ali i dalje obavijene papirom kao simbolom procesa stvaranja koji je još uvijek u tijeku.“
 
Iz teksta Dore Pavešić, Eve Rodinis, Brune Sladoljev-Jolić