Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe 'Uronjenost u ornament' u Galeriji Ružić

Otvorenje izložbe Gorana Kujundžića 'Uronjenost u ornament' održat će se u četvrtak 24. listopada u 18 sati u Galeriji Ružić, u Slavonskom Brodu.
vrijeme: 24.10.2024. -
mjesto: Slavonski Brod

Okosnica umjetničkog opusa Gorana Kujundžića je aktualizacija ornamenta kao likovne forme pa se tako i na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Slavonskom Brodu, u Galeriji Ružić, Kujundžić predstavlja izborom iz radova u kojima reinterpretira ornamentalne etnografske motive kojima pridružuje i radove u kojima ornament proizlazi iz simbola LGBT zajednice, kao i rad Kvadriranje osobnosti koji je izlagao 2020. na Slavonskom biennalu u Osijeku.

Goran Kujundžić rođen je 1976. godine u Subotici, R Srbija. 2014. doktorirao na Poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2003. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Miroslava Šuteja, smjer grafika. Od 2008. Zaposlen na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Trenutačno u zvanju redovitog profesora.