Preskočite na glavni sadržaj

Ovogodišnja izdanja časopisa 'Čovjek i prostor' dostupna su online!

Ovogodišnja izdanja časopisa 'Čovjek i prostor' dostupna su online!
Ovogodišnja izdanja časopisa Čovjek i prostor : ČIP - Godišnjak hrvatske arhitekture 2023., ČIP - Nagrade i nominacije 2023. i ČIP - Natječaji 2023. dostupna su online.
Tri nova broja časopisa Čovjek i prostor, koji izlazi od 1954. godine, slijede koncept koji je uz brojne suradnike postavilo predsjedništvo UHA-e u prethodnom mandatu: Maja Furlan Zimmermann, Roman Šilje i Vanja Rister. Uz novo predsjedništvo UHA-e, članove Stručnog savjeta i Savjeta nakladništva, i ove su godine ključne osobe u produkciji ČIP-ova bili voditelj programskih aktivnosti Frano Petar Zovko te Andrea Stanić i Silvia Roberta Zaplatić.

Časopis Čovjek i prostor posljednjih je godina postupno osuvremenjen te proširen sadržajem i opsegom od kataloga radova prijavljenih na Godišnju izložbu ostvarenja na tri broja godišnje. Uz ČIP - Godišnjak hrvatske arhitekture s nizom autorskih tekstova, paralelno objavljujemo ČIP - Nagrade i nominacije, koji slijedi uspostavljenu koncepciju razgovora sa svim nominiranim i nagrađenim autorima za godišnje nagrade UHA-e. Treći ČIP - Natječaji - baš kao i lanjsko izdanje, sadrži pregled svih arhitektonskih natječaja provedenih u 2023., uz prateće tekstove povezane s temom natječajnih praksi. Kako bismo kontinuitet održavali, ali i gradili, ove nas obljetničke godine, u kojoj slavimo 70 godina izlaženja ČIP-a, očekuje i četvrti broj, koji za sada samo najavljujemo, a moći ćete ga pročitati u prosincu.

Ovogodišnja izdanja časopisa Čovjek i prostor dostupna su online na sljedećim poveznicama: 

Izvor: Udruženje hrvatskih arhitrkata
 
Srpanj 2024.