Preskočite na glavni sadržaj

"Ožalošćena porodica" otvorila 29. Međunarodni festival malih scena

Međunarodni festival malih scena u Rijeci otvoren je u ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, izvedbom predstave "Ožalošćena porodica" Branislava Nušića, u izvedbi Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba i u režiji Ivana Plazibata.
vrijeme: 06.05.2024. - 12.05.2024.
mjesto: Rijeka
url: https://www.gkl-rijeka.hr/index.php/28revija/

Gledatelje su prije izvedbe prve predstave pozdravile umjetnička ravnateljica Umjetničke organizacije HKD Teatar Međunarodni festival malih scena (MFMS), organizatora festivala Edita Karađole Šegvić i zamjenica riječkoga gradonačelnika Sandra Krpan.
 
Na 29. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci od 6. do 12. svibnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, HNK Ivana pl. Zajca i, prvi put, u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu bit će  izvedeno osam predstava iz šest europskih zemalja koje je izabrao producent festivala Jasen Boko.
 
Na programu festivala su i predstava "Djeca" Drame Slovenskog narodnog gledališča Ljubljana po tekstu Lucy Kirkwood u režiji Nine Šorak i "Ćelava pjevačica" Centra za kulturu Tivat, posljednja režija Jagoša Markovića.
 
Cafe Fuerte iz Hittisaua u Austriji izvest će Čehovljev "Višnjik", a redateljica je Danielle Fend Strahm.
 
HNK u Zagrebu predstavit će se dva uzastopna dana, 9. i 10. svibnja, s autorskim projektom Tomislava Šobana "Zbilja" i predstavom "Fafarikul" po zbirci priča Đurđice Čilić, u režiji Ivana Planinića.
 
MESS, Intermezzo i Pozorište mladih Sarajevo u koprodukciji izvest će predstavu "Gidionov čvor" po tekstu Johna Adamsa u režiji Selme Alispahić, a festival zaključuje nastup Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd sa Sofoklovim "Edipom", redatelja Vite Taufera. (Hina)