Preskočite na glavni sadržaj

Početak ljetnih praznika uz Kiki radionicu u Zaboku

U tijeku su prijave na dvodnevnu radionicu 'Kako gledati film' pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Pentić. Edukativni program za djecu od 10 do 15 godina u organizaciji Društva 'Naša djeca' Zabok i udruge Gokul održat će se 24. i 25. lipnja u prostoru DND-a Zabok.
vrijeme: 24.06.2024. - 25.06.2024.
prijava: 21.6.2024.
mjesto: Zabok
url: https://www.facebook.com/kikikidsfilmfestival/

Kao što znate uz Kiki festival idu odlične radionice, tako je i ove godine.
 
Začetnica edukativnog programa “Kako gledati film”, Višnja Pentić, jedna od najcjenjenijih filmskih kritičarki je ponovo s nama.
 
Polaznici i polaznice radionice upoznat će se s osnovnim alatima za osviješteno gledanje filma, za prepoznavanje filmskih izražajnih sredstava te će se, gledajući odabrane filmske primjere, baviti njihovom analizom i interpretacijom. Poseban je naglasak stavljen na razvijanje vještine argumentacije, odnosno utemeljena i uvjerljiva izlaganja vlastitih vrijednosnih sudova, uz mogućnost da nova znanja uobliče u vlastite filmske kritike.
 
Polaznici i polaznice radionica imat će mogućnost aktivnog sudjelovanja u KIKI festivalu - međunarodnom festivalu dječjeg filma u ulozi dječjeg žirija.Sudjelovanje je besplatno, a zbog ograničenih mjesta potrebno se prijaviti najkasnije do 21. lipnja.
 
Prijava i info o radionici se nalazi na linku.
 
Program je potpomognut sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Krapinsko-zagorske županije, Grada Zaboka i Zaklade ''Kultura nova''.