Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Stvorene smo za nebo' u Splitu

U utorak, 9. srpnja, s početkom u 19 sati, održat će se predstavljanje knjige 'Stvorene smo za nebo' autorice Tee Perović u Gradskoj knjižnici Marko Marulić u Splitu (Dalmatina na Pazaru). Predstavljanje je organizirano u suradnji s udrugom Caspera, udrugom žena oboljelih i liječenih od karcinoma.
vrijeme: 09.07.2024. -
mjesto: Split
url: https://gkmm.hr/

Caspera je neprofitna udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma, osnovana 2020. godine, smještena u Splitu. Cilj im je pružiti podršku ženama tijekom i nakon liječenja, s posebnim naglaskom na psihološku pomoć. Udruga surađuje s liječnicima iz KBC Split te organizira savjetovanja i edukativne projekte, uključujući fizičku aktivnost i razne radionice. Volonteri, uglavnom žene koje su prošle liječenje, uvijek su dostupni za razgovor i pomoć.
 
Tea Perović, koja i sama boluje od karcinoma, svjedočit će o tome kako joj je smrtonosna bolest preokrenula život, kako je ona utjecala na njene kćeri, obitelj i nju samu te kako je pronašla duboki smisao u patnji.
 
O knjizi:
 
Sretna si supruga i majka četiriju djevojčica. Okružena dragim ljudima, uživaš u ispijanju kave, šetnjama, igranju sa svojom djecom… Ponekad te nešto izbaci iz takta ili se porječkaš s osobom koju voliš, no na kraju dana legneš sretna u svoj krevet.
 
A sljedećeg jutra otkriješ da imaš rak.
 
Što ćeš učiniti? Hoće li te obuzeti tuga zbog vlastite nesreće? Panika što će biti s tvojom djecom ako tako rano ostanu bez tebe? Tjeskoba i strah od smrti? Ljutnja na cijeli svijet? Ljutnja na Boga?
 
Tei Perović, majci i supruzi, kolumnistici i profesorici, dogodilo se upravo to. Nakon dijagnoze smrtonosne bolesti, Tea započinje pisati ovu knjigu. U njoj svojim malenim kćerima govori sve što im nije imala prilike reći, a nama čitateljima pokazuje kako pronaći smisao u patnji.
 
Knjiga Stvorene smo za nebo dirljivo je svjedočanstvo vjere, ljubavi i neizmjerne brige jedne majke za svoje kćeri kojima u oporuku ostavlja ono najvrjednije: duboku svijest da smo svi stvoreni za nebo.
 
Ulaz na događaj je slobodan i nije potrebna najava. Na događaju će se moći nabaviti knjiga Stvorene smo za nebo po sniženoj cijeni.