Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za radionicu 'Uzbudljivi svijet novca' u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Radionica 'Uzbudljivi svijet novca' za mlade istraživače u dobi od 10 do 15 godina održat će se u subotu 28. rujna s počekom u 11 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu.
vrijeme: 28.09.2024. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.amz.hr
Na radionici ćete, uz stručno vodstvo kustosice koja zna sve tajne kovanog novca, istražiti fascinantnu povijest novca - od prvih metalnih kovanica do sjajnih eura koje svakodnevno koristimo. Zajedno ćemo krenuti na putovanje kroz vrijeme i otkriti kako su se kovanice razvijale, mijenjale i čuvale tajne prošlosti. Možda čak otkrijemo i što je to sve skriveno u Numizmatičkoj zbirci muzeja!

Ali to nije sve! Nakon što upoznate povijest kovanica, zavrnut ćemo rukave i baciti se na posao! Imat ćete priliku rukovati replikama starih kovanica i modernim novcem, a naučit ćete kako prepoznati glavne elemente na kovanicama, pročitati njihove tajne kodove i što nam sve mogu otkriti o prošlosti.

Broj mjesta je ograničen na 15 hrabrih istraživača, a cijena ove nezaboravne pustolovine iznosi 3 eura po sudioniku. Prijave su obavezne i možete ih poslati na mail amz.edukacija@amz.hr .