Preskočite na glavni sadržaj

Projekt Bajkoteka u Krku od 7. do 20. listopada

U ponedjeljak 7. listopada u 10 sati u Frankopanskom kaštelu u Krku uz čitanje bajke i ribarevu edukativnu radionicu za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta započet će projekt Bajkoteka, autorice Ive Volović.
vrijeme: 07.10.2024. - 20.10.2024.
mjesto: Krk
url: http://www.ppmhp.hr/

PROJEKT

BAJKOTEKA
Bajkoteka - O ribaru i njegovoj ženi u Frankopanskom kaštelu u Krku - ribarev dan na moru

otvorenje: 7. listopada u 10 sati u Frankopanskom kaštelu u Krku uz čitanje bajke i ribarevu edukativnu radionicu za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta 
autorica: Iva Volović
dizajn: Ivona Miloš
trajanje projekta u Krku: 7. do 20. listopada 2024.

Interdisciplinarnim edukativno-izložbenim projektom Bajkoteka povezuje se lokalna kulturno-povijesna baština primorsko-goranskog kraja i bezvremenske bajke braće Grimm. Bajke prerušene u obličje etnografskih posebnosti zajednica i kultura predstavljene su u osam interpretacijskih centara koji djeluju u sklopu Kulturno-turističke rute „Putovima Frankopana“. 

U Frankopanskom kaštelu u Krku jedna će se neobična ribica prisjetiti staroga ribara i njegove žene. Ispričat će priču o ribarenju, tradicijskim barkama i običajima vezanim uz more.

Ribarove edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta održat će se i 18. i 19. listopada od 10 do 11.30 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na FB stranici Čudotvornice ili putem maila cudotvornica@ppmh.hr
 
Organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka