Preskočite na glavni sadržaj

​Putujuća izložba HČD-a 'Smiješak… čitajte!' gostuje u Koprivnici

'Tisuću riječi, jedna fotografija' bila je misao vodilja pri pokretanju fotografskog natječaja Hrvatskoga čitateljskog društva čiji je osnovni cilj putem fotografije promovirati knjigu, čitanje i sve vrste pismenosti na pozitivan, zabavan, pa čak i humorističan način.
vrijeme: 11.10.2024. - 03.11.2024.
mjesto: Koprivnica

Brojni fotografi amateri, članovi HČD-a, ali i oni koji su osjetili potrebu fotoaparatom zabilježiti trenutak uz knjigu i s knjigom, slali su na natječaj svoje originalne i kreativne radove tijekom više od devetnaest godina.
 
Svake godine natječaj traje od srpnja do kraja kolovoza, a tri najuspješnije fotografije nagrađuju se na svečanosti uz Međunarodni dan pismenosti.
 
Sa željom da vidljivost foto natječaja bude veća ostvarena je putujuća izložba najboljih fotografskih radova zahvaljujući financijskoj potpori Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar.

Izložba od devet nagrađenih radova putuje hrvatskim knjižnicama (Slatina, Bjelovar, Križevci, Split, Daruvar, Zagreb-KGZ, Karlovac, Ozalj, Vrbovec, Pazin, Vinkovci, Sisak, Rovišće, Čazma…), a od 11. 10. do 3. 11. 2024. može se razgledati i u izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.