Preskočite na glavni sadržaj

Rezidencijalni program Kamov – javni poziv izvaninstitucionalnoj sceni za 2025. godinu (Rok: 21.10.2024.)

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, u suradnji s partnerskim ustanovama Gradskom knjižnicom Rijeka i Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku, raspisao je javni poziv za dvije dvotjedne rezidencije u sklopu Rezidencijalnog programa Kamov namijenjene izvaninstitucionalnoj umjetničkoj sceni za 2025. godinu.
vrijeme: 23.09.2024. - 21.10.2024.
mjesto: Rijeka
url: https://mmsu.hr/

Pozivaju se umjetničke organizacije i udruge u kulturi aktivne na izvaninstitucionalnoj kulturnoj sceni grada Rijeke i Primorsko-goranske županije da predlože autore, umjetničke kolektive, teoretičare i istraživače iz područja vizualnih umjetnosti, književnosti i izvedbenih umjetnosti.

U sklopu jedne prijave za dvotjednu rezidenciju moguće je prijaviti između jednog i maksimalno sedam* stvaraoca pod uvjetom da su svi korisnici usko vezani uz predloženi program.
Stvaraoci koji će boraviti na rezidenciji mogu biti hrvatski ili strani državljani bez prebivališta u Rijeci i okolici, a može ih prijaviti isključivo udruga ili umjetnička organizacija iz Rijeke ili Primorsko-goranske županije.

Vrijeme provedbe rezidencija:
a)      17. 11. - 1. 12. 2025.
b)      3. 12. - 17. 12. 2025.

Rezidencijalni program Kamov umjetnicima izabranim na javnom pozivu osigurava besplatan smještaj u opremljenom stanu u centru Rijeke. Svi ostali troškovi -  umjetnički honorari, dnevnice, produkcijski i putni troškovi - ne pokrivaju se ovim javnim pozivom.

Predlagatelji programa obvezni su prijaviti svoje programe putem obrasca koji se može preuzeti na poveznici: https://mmsu.hr/datoteke/obrazac-rezidencijalni-program-kamov_izvaninstitucionalna-scena-2025/

Prijedlozi programa šalju se poštom na: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rezidencijalni program Kamov, Krešimirova 26c, 51 000 Rijeka ili na e-mail adresu rezidencija.kamov@mmsu.hr

Prijedlozi programa mogu se poslati do 21. 10. 2024. godine.
Jedan prijavitelj može predložiti najviše jedan program.

Pristigle prijedloge ocijenit će povjerenstvo sastavljeno od predstavnika partnerskih ustanova, a rezultati će biti objavljeni 1. 11. 2024. na: www.kamov-residency.orgwww.mmsu.hrhttps://hkd-rijeka.hr/ https://gkr.hr/.

Nepotpune prijave i prijave koje ne zadovoljavaju propisane uvjete, neće se razmatrati.

Odabrani autori, umjetnički kolektivi, teoretičari i istraživači imaju obavezu predstaviti se riječkoj javnosti tijekom rezidencijalnog boravka.

Rezidencijalni program Kamov podržavaju Grad Rijeka i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Opširnije>>>