Preskočite na glavni sadržaj

Šahtofonska radionica za djecu: Konji

Radionica šahtofonije za djecu, pod vodstvom Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, prema natuknici ‘Konji’ Janka Polića Kamova održat će se u razdoblju od 13. do 15. rujna u Pogonu Jedinstvo - Velika dvorana.
vrijeme: 13.09.2024. - 15.09.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/PogonZagreb/

Rok prijave: 10. rujna, 23:59 (ili popunjenja)
Mail za prijave i pitanja: pr@pogon.hr
 
Radionicu šahtofonije za djecu Konji na 8 malih šahtofona čini izvedbena natuknica Janka Polića Kamova, jedna od 24, objavljena pod pseudonimom Gian Paolo u futurističko-papinističkom časopisu Lacerba 15. lipnja 1913., tri godine nakon piščeve smrti. Kamovljeve aksiome pod naslovom Acenni uredio je pjesnik Vladimir Čerina. Tekst je otkrio i preveo Tonko Maroević, a autentičnost je potvrdio Dragutin Tadijanović. Ova grafička koloristička partitura prvi puta je izvedena u sklopu našeg segmenta otvaranja Rijeka EPK 2020 - Opera Industriale u izvedbi 8 učenica muzičke škole šahtofonistica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i njihove učiteljice glazbe Anite Primorac. Tekst ove Kamovljeve ekozofijske natuknice glasi: Razbjesnih se zbog buke što su je pravili ljudi pod mojim prozorom i ponovno se uspavah tek kad sam doznao da to bijahu konji.  

Termini se u razdoblju od 13. do 15. rujna dogovaraju s polaznicima i njihovim roditeljima. Na kraju procesa, 15. rujna u 20 sati u labirintu Velike dvorane održava se zajednička prezentacija.
 
Prijave su otvorene za djecu u dobi od 8 do 12 godina do 10. rujna (ili popunjenja grupa) i šalju se na mail: pr@pogon.hr, s naslovom Radionica šahtofonije KONJI, kontakt podacima, dobi djeteta i je li dijete imalo kad prilike sudjelovati na zvučnim i sličnim radionicama.
 
Više o rujanskom programu ŠAHTO-KULTURE u okviru kojeg se radionica održava, potražite na linku.