Preskočite na glavni sadržaj

Škole animacije Luma filma

Škola animacije Luma filma počinje s radom 5. listopada u Krajiškoj ulici broj 1a. Škola se održava svake subote osim državnim praznicima, a program je namijenjen djeci od 10 do 14 godina.
vrijeme: 05.10.2024. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.lumafilm.hr/
 
Početna grupa radi od 10 do 12 sati, a napredna grupa od 12 do 14 sati. U naprednu grupu upisuju se isključivo učenici koji su već pohađali početnu grupu.
 
Škola je namijenjena djeci koja vole crtati, radoznala su i zanima ih kako nastaju filmovi. Poželjno je da imaju strpljenja i vole raditi u timu, a kreativnost i znanje o animaciji razvijat ćemo postupno.
 
U školi se učenici upoznaju s različitim likovnim tehnikama, osnovnim prinicipima animacije i gramatikom filma koji se prožimaju u procesu nastanka jednog animiranog djela. Kroz praktični rad u raznim materijalima isprobavaju različite tehnike, crtaju, režu, modeliraju, snimaju, planiraju i rješavaju tehiničke probleme. Atmosfera je pozitivna i dinamična, potiče se razgovor i istraživanje, te timski rad. Tijekom 9 mjeseci učenici pogledaju oko 30 pažljivo odabranih filmova iz povijesti svjetske i domaće kinematografije.
 
Tijekom prvog polugodišta uči se o povijesti animacije kroz optičke igračke, upoznaje s 12 principa animacije, te likovnim i filmskim pojmovima. Tijekom drugog polugodišta učenici osmišljvaju i snimaju vlastite animirane filmove. Razvijene vještine i znanja djeca mogu implementirati i u drugim područjima svog djelovanja.
 
Opširnije...
 
Škola animacije Luma filma izvodi se u suradnji s udrugom Lingonaut, a sufinancirana je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.