Preskočite na glavni sadržaj

Slaven Tolj izlaže u Galeriji Otok

Izložba Slavena Tolja 'Krakelure, Pavo i ja' otvara se u petak 18. listopada u 19 sati u Galeriji Otok.
vrijeme: 18.10.2024. - 08.11.2024.
mjesto: Dubrovnik
url: https://www.arl.hr/

Nakon istoimenih, ali različitih, izložbi u Splitu (Galerija MKC/Dom mladih), Bologni (Palazzo d'Acurssio), Rijeci (Galerija OK) i Zagrebu (Institut za suvremenu umjetnost), umjetnik, nakon dugo vremena postavlja samostalnu izložbu u svome prostoru i na svome mjestu - Galeriji Otok i Art radionici Lazareti.

Svaka od gore spomenutih izložbi bila je drugačija jedna od druge, na njima su bili izloženi novi i stari Slavenovi radovi, ali su se izložbe nadovezivale jedna na drugu i čine jedan asocijativni i povezani niz.

U tekstu o Slavenovoj izložbi Helena Puhara piše "danas kada izlaže svoja ranija djela ili njihove segmente Tolj se prema njima ne odnosi retrospektivno već asocijativno. Ona su pomno izabrana jer su u direktnoj vezi s nekim situacijama, pojavama, idejama i predviđanjima koje umjetnika ovog časa opsjedaju ili koje trenutno živi“. Sudeći po radovima, umjetnik svoje osobne i složene poetike kao da transponira na podzemni svijet. „Bilo da je riječ o ljudima koji su mu u mislima, stvarima koje arheološkim metodama uskrsava, životnim okolnostima i situacijama, zamijetit ćemo da su smrt, potrošenost, dotrajalost - sve ono što je dovedeno do kraja, u nekoj permanentnoj asocijativnoj vezi s njegovom svakodnevicom".

Izložba je jedna od aktivnosti kojom obilježavamo 35 godina rada ARL, a koje će se događati do kraja 2024.

Relizaciju izložbe omogućili Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Dubrovnik. Rad ARL podržava Zaklada Kultura nova.