Preskočite na glavni sadržaj

Svečano otvorenje izložbe 'Četiri portreta iz Gradskoga muzeja Korčula – konzervatorsko-restauratorski radovi i povijesne crtice'

Svečano otvaranje izložbe „Četiri portreta iz Gradskoga muzeja Korčula - konzervatorsko-restauratorski radovi i povijesne crtice“, organizirane u suradnji s Hrvatskim restauratorskim zavodom, održat će se u subotu 27. srpnja u 20 sati, u Gradskom muzeju Korčula. 
vrijeme: 27.07.2024. - 03.10.2024.
mjesto: Korčula
url: https://gradskimuzej-korcula.hr/hr/

Na izložbi će biti predstavljene crtice iz života portretiranih osoba i kratak pregled provedenih radova. Svaki je muzejski predmet nositelj brojnih i kompleksnih informacija; on je dokumentirana realnost kojom odabrane materijalne, ali i nematerijalne vrijednosti iz prošlosti čuvamo u sadašnjosti za budućnost.



Portreti gradskih uglednika, kao svojevrsni supstrat bogate prošlosti grada i otoka Korčule, otkrivaju niz slojevitih značenja. Konzervatorsko-restauratorskim radovima čuvaju se predmeti, a kroz predmete čuvaju se memorije i značenja. Konzervatorsko-restauratorski radovi na portretima iz Gradskoga muzeja Korčula provodili su se tijekom 2023. i 2024. godine u sklopu programske djelatnosti Restauratorskog odjela Dubrovnik Hrvatskoga restauratorskog zavoda.

Radovi su u cijelosti ostvareni sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

Izložbu će otvoriti pročelnica Hrvatskog restauratorskog zavoda Ivana Svedružić Šeparović, a u glazbenom programu sudjeluju Pavao Pavlović (saksofon) i Marija Pavlović (flauta).
 
Izložba će biti otvorena do 3. listopada 2024.

Izvor: Gradski muzej Korčula