Preskočite na glavni sadržaj

Teo Herceg izlaže u Europskom muzeju moderne umjetnosti (MEAM) u Barceloni

​Mladi hrvatski kipar Teo Herceg, poznat pod umjetničkim imenom Pronus, nakon uspješnog sudjelovanja na prošlogodišnjem Londonskom bijenalu, pozvan je da sudjeluje na izložbi „The Beyond Borders“, koju organizira renomirana galerija Artio.
vrijeme: 11.10.2024. - 13.10.2024.
mjesto: Barcelona
url: ​https://www.facebook.com/museumeam

Izložba se održava od 11. do 13. listopada 2024. godine u prestižnom Europskom muzeju moderne umjetnosti (MEAM) u Barceloni, gdje Herceg predstavlja svoju skulpturu pod nazivom „Kao za broš“.

Ovaj poziv još je jedan značajan iskorak u njegovoj karijeri, potvrđujući status Pronusovih radova na međunarodnoj sceni.

„Neizmjerno sam zahvalan i počašćen što sam jedan od ukupno dva kipara koji su dobili priliku sudjelovati na izložbi 'The Beyond Borders' u tako prestižnom prostoru, kao što je MEAM u Barceloni. Ovaj poziv za mene je ne samo priznanje za moj dosadašnji rad, već i iznimna prilika da međunarodnoj publici predstavim svoj kip 'Kao za broš'. Uzbuđen sam što sudjelujem na ovoj inspirativnoj izložbi i radujem se novim iskustvima i susretima s kolegama umjetnicima iz cijeloga svijeta“, istaknuo je Herceg uoči izložbe u Barceloni.

Izložba „The Beyond Borders“ okuplja 40ak umjetnika iz cijelog svijeta, uglavnom slikara, predstavljajući bogatstvo stilova, tehnika i vizija. Cilj ove izložbe je preispitati tradicionalna ograničenja umjetnosti i potaknuti dublje i šire razumijevanje umjetničkog izraza. Kroz predstavljene radove, izložba teži povezivanju kultura, ideja i perspektiva, pokazujući kako je umjetnost univerzalni jezik koji nadilazi fizičke i konceptualne granice. No, „Beyond Borders“ nije samo izložba, već i poziv na istraživanje beskonačnih mogućnosti umjetnosti te prepoznavanje snage kreativnosti koja povezuje ljude iznad njihovih razlika.
 
Instagram: https://www.instagram.com/pronus.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/people/pronushr/100083675005621/