Preskočite na glavni sadržaj

Tribeca Film Festival 2013. - prijave počinju u rujnu

Dvanaesti po redu njujorški festival nezavisnog filma Tribeca Film Festival (TFF) održat će se od 17. do 28 travnja 2013., priopćili su organizatori festivala, a kao posebna novost najavljen je transmedijski program posvećen trendovima u digitalnim medijima. Natječaj za prijave otvara se 17. rujna, a prijavnice i sve informacije bit će dostupne na stranici www.tribecafilm.com/festival.
vrijeme: 17.04.2013.
mjesto: New York, SAD
url: http://www.tribecafilm.com/festival
Kako prenosi Hollywood Reporter, programski tim festivala predvođen glavnim kreativnim direktorom Geoffreyem Gilmoreom pozvao je sve zainteresirane na podnošenje prijava za sudjelovanje u dugometražnom i dokumentarnom dijelu programa, kao i festivalskom programu kratkog filma.
 
Uz to, TFF je u suradnji s brendom Bombay Shapphire Gin najavio novi transmedijski program koji će biti lansiran na festivalu 2013., u kojemu će također biti dodijeljene nagrade, a bit će posvećen novim trendovima u digitalnim medijima te prepoznavanju i izdvajanju onih sudionika transmedijske industrije koji primjenjuju inovativne i interaktivne pristupe temeljene na webu i kombinaciji raznih platformi u stvaranju priče.
 
Festival osnovan 2002. radi poticanja gospodarske i kulturne revitalizacije dotad mondene newyorške četvrti TriBeCa smještene na donjem Manhattanu, čija je privlačnost naglo splasnula nakon napada na tornjeve-blizance World Trade Centera 2001., u međuvremenu se razvio u jednu od najznačajnijih platformi za promociju nezavisnog filma u svijetu. Na festivalu, koji godišnje privuče više od tri milijuna posjetitelja te na stotine tisuća profesionalaca iz područja umjetnosti, glazbe i filma, do danas je prikazano više od 1.300 filmova iz više od 80 zemalja svijeta. (Hina)