Preskočite na glavni sadržaj

Trio Bruno Delepelaire u „Zajcu“

Posebni gost sezone HNK Ivana pl. Zajca Bruno Delepelaire, solo-violončelist Berlinske filharmonije koji je već u dva navrata oduševio riječku publiku, vraća se na koncertnu pozornicu „Zajca“, ali ovaj put s još dvoje iznimnih mladih glazbenika. Riječ je o Triju Bruno Delepelaire koji će svoj komorni koncert održati u utorak 27. lipnja 2023. s početkom u 19.30 sati.
vrijeme: 27.06.2023. -
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/

Trio uz Delepelairea čine i njemački violinist Tobias Feldman i francuska pijanistica Kim Barbier. Oboje ovih vrsnih instrumentalista su solistički nastupali s najpoznatijim europskim orkestrima, osvojili brojne nagrade i priznanje te snimili već nekoliko CD-a.
Zajedno će u Rijeci izvesti tri klavirska trija, najčešći i među najpopularnijim i najomiljenijim  oblicima klasične komorne glazbe. Kreću s Mozartovim Klavirskim trijom br. 5 u C-duru, a potom slijedi jedno od najpoznatijih djela Antonína Dvořáka, njegov Klavirski trio br. 4 u e-molu poznatiji pod nazivom „Dumsky“. Večer će zatvoriti Klavirski trio u a-molu Mauricea Ravela. Tako će program koncerta donijeti slijed klavirskih trija, neodoljivih glazbenih dijaloga violončela, violine i klavira. Od Mozarta, prvog reformatora ovog glazbenog oblika, preko Dvořáka koji je stvorio posve originalno i iznimno uspješno djelo, do Ravela koji je pak unatoč svojoj sklonosti tradicionalnim glazbenim formama, uspio uvesti i vlastite inovacije u konvencionalni okvir.