Preskočite na glavni sadržaj

Tvrđava kulture Šibenik kroz projekt FORTIC prvi put u Programu prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2021. – 2027.

​Uz Tvrđavu kulture Šibenik, hrvatski partneri na projektu su Grad Pula kao vodeći partner te Sveučilište Jurja Dobrila u Puli i Grad Korčula. 
vrijeme: 16.05.2024. -
url: https://www.tvrdjava-kulture.hr/

S talijanske strane, partneri su Općina Vieste, Općina Cervia i Sveučilište Ca' Foscari iz Venecije. Pridruženi partneri su: Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Turistička zajednica Grada Korčule te venecijanska udruga UNPLI Veneto!

Od ukupne vrijednosti projekta FORTIC od 2.135.773,60 eura, 243.318,60 eura odnosi se na Tvrđavu kulture Šibenik. Kroz planirano trajanje projekta, od 1. travnja 2024. do 30. rujna 2026. godine, brojnim će se aktivnostima i sa snažnim naglaskom na prekograničnu suradnju raditi na području održivog kulturnog turizma uz očuvanje tradicijske baštine.

Za Tvrđavu kulture Šibenik, projekt FORTIC posebno je značajan jer predstavlja prvi projekt u programu prekogranične suradnje Italija - Hrvatska, što otvara put za jačanje novih partnerstava i suradnji. Ovaj oblik suradnje ključan je jer omogućuje pristup resursima i znanju iz različitih područja, što je važno za unapređenje rada ustanove i daljnji razvoj kulturnih projekata.
U sklopu projekta FORTIC, bit će izrađena dokumentacija za prezentaciju sjeveroistočne kule Tvrđave sv. Mihovila, dodatno opremanje Kampusa na Tvrđavi sv. Ivana te studija/analiza socioekonomskog učinka Tvrđave kulture Šibenik u razdoblju 2014. - 2024. godine, kao i Integrirani plan upravljanja šibenskim tvrđavama do 2030. godine 
- Gorana Barišić Bačelić, direktorica Tvrđave kulture Šibenik. Opširnije>>>