Preskočite na glavni sadržaj

U Koprivnicu se vraćaju 'Ljetne tržnice knjiga'

Svima dobro znane i rado posjećene tržnice knjiga u organizaciji Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica ponovno se vraćaju na staru lokaciju, na šetnicu ispred Gradskog parka prema Zrinskom trgu. Prva ovogodišnja Ljetna tržnica održat će se u subotu, 27. srpnja, u Gradskom parku od 9 do 12 sati.
vrijeme: 27.07.2024. -
mjesto: Koprivnica
url: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

Tržnice knjiga postale su gotovo zaštitni znak ljeta generacijama Koprivničanaca. Od prvih štandova ispred same zgrade davne 1996. kada je u suradnji sa „Šarenim dućanom“ održana prva tržnica na kojoj su se prodavale otpisane knjige iz fonda knjižnice, pa do „Buvljaka u našem dvorištu“ prošle godine, nanizao se lijepi broj ovih „tržnica“. Zbog radova na obnovi Zrinskog trga, a ne htijući prekidati tradiciju knjižničari su prošle godine premjestili tržnicu knjiga na novu lokaciju, u zajedničko dvorište kina i knjižnice. I repertoar se proširio pa se građanima sugeriralo da uz tradicionalnu ponudu knjiga, slikovnica, stripova, gramofonskih ploča, CD-a i sl. mogu obogatiti ponudu i svojim (umjetničkim) kreacijama, rukotvorinama, a također i rabljenim odjevnim i drugim predmetima. Baš kao na „buvljaku“! Jer ono što nekome ne treba drugome će možda dobro doći, a i neće završiti na otpadu nego pronaći neki novi život i svrhu.
 
Građani sami trebaju donijeti svoje stolove/stalke/stolice. Za sve dodatne informacije i prijave javite na e-mail strucni@knjiznica-koprivnica.hr, na broj telefona 048 622 363 (kućni 115) ili osobno u Stručno-znanstveni odjel (2.kat).
 
U slučaju jake kiše “Ljetna tržnica knjiga” se neće održati.