Preskočite na glavni sadržaj

Upisi na 11. Hrvatsku flautističku akademiju

Jedanaestu godinu zaredom Karlovac i Gradsko kazalište 'Zorin Dom' domaćini su jedne od najpoznatijih međunarodnih manifestacija za učenike flaute i njihove profesore u Europi, a riječ je o Hrvatskoj flautističkoj akademiji.
vrijeme: 27.06.2024. -
url: https://www.croatiafluteacademy.com/

Taj glazbeno-edukativni event jedinstven je u ovome dijelu svijeta, jer sličan događaj ne postoji niti u jednom drugom gradu jugoistočne Europe, od Venecije do Atene!
 
Ovaj zvjezdani flautistički tjedan tradicionalno je ispunjen intenzivnim majstorskim tečajevima, radionicama, seminarima, koncertima i okruglim stolovima, te će ga ove godine kao 'headlineri' predvoditi profesori Davide Formisano, dugogodišnja Prva flauta orkestra La Scala iz Milana, te Alberto Vocaturo, šef katedre za flautu na prestižnom milanskom Konzervatoriju Giuseppe Verdi.
 
Može se reći da polaznice i polaznici karlovačke akademije jednim potezom dobijaju ono najbolje što Milano kao svjetska glazbena prijestolnica može ponuditi, a to su jamačno La Scala i Verdijev Konzervatorij. Ali, to nije sve!
 
Osim navedenog dvojca, na Hrvatskoj flautističkoj akademiji ovog će srpnja predavati i profesori flaute: Jurgen Franz sa Visoke škole u Hamburgu, Andrea Wild iz Beča, Snježana Pavićević iz Beograda, Marko Zupan sa Umjetničke akademije u Splitu te Robert Winn, dugogodišnja Prva flauta Kraljevske filharmonije u Londonu.
 
Prava glazbena poslastica ispunjena zvjezdama klasične flaute na svjetskoj razini!
 
Organizatori poručuju da je događaj otvoren za flautistice i flautiste svih godišta i tehničkih razina, a moguće je sudjelovati i kao pasivni promatrač (radni jezici su: engleski, njemački, talijanski, slovenski, srpski i hrvatski).
 
Prijave se vrše isključivo putem e-mail adrese: croatiafluteacademy@gmail.com ili na web-stranici croatiafluteacademy.com.