Preskočite na glavni sadržaj

Uskoro kreću prijave za Olimpijadu čitanja 2024.

Uskoro kreću prijave za Olimpijadu čitanja 2024.
Od ponedjeljka, 24. lipnja, u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica kreću prijave za sudjelovanje u programu 'Olimpijada čitanja 2024.'. Uključiti se mogu svi zainteresirani učenici od završenog 1. do završenog 4. razreda osnovne škole s područja grada Koprivnice i okolice.
vrijeme: 24.06.2024. - 05.07.2024.
mjesto: Koprivnica
url: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

Prijave traju zaključno do 5. 7., a program će se provoditi sve do 31. 8. 2024. u radno vrijeme knjižnice, ponedjeljkom i utorkom od 12.00 do 19.00 sati i od srijede do petka od 8.00 do 15 sati. Prilikom prijave sudionici će primiti  dnevnike čitanja u koji će bilježiti svoje dojmove o pročitanim knjigama te ih pokazati knjižničarima prilikom vraćanja knjiga. Čitaju se knjige s popisa dostupnog na web stranici programa Olimpijade čitanja www.olimpijadacitanja.org. Za svaku pročitanu knjigu, učenici osvajaju bedž u dnevnik, a za zlatnu medalju potrebno je sakupiti ukupno 40 bedževa. Učenici se mogu prijaviti i  na web stranici Olimpijade čitanja i napraviti svoj profil gdje će pronaći i popise knjiga koje žele pročitati te ih ocijeniti i komentirati. Knjižničari će birati i „najbolje“ dnevnike čitanja i komentare knjiga na web stranici te će ih za to posebno nagraditi. Na web stranici programa mogu se pronaći i pravila sudjelovanja. Odjednom učenici mogu posuditi dvije knjige u istom danu, a ako su na odmoru izvan Koprivnice, knjige mogu posuditi i u drugoj knjižnici.
 
Ovim putem pozivamo sve da se uključe u program kako bi tijekom ljeta usavršili svoje vještine čitanja, zabavili se, obogatili svoje iskustvo čitanja te pritom osvojili medalje. Za lakši odabir knjiga, djeca mogu koristiti posebno osmišljenu tražilicu, a popis svih knjiga za čitanje po razredima dostupan je na poveznici: https://www.olimpijadacitanja.org/default_popis.asp?n=3. Ovaj program koprivnička knjižnica provodi od 2016. godine, a do sada je sudjelovalo preko 1350 djece. Na kraju ljeta, uz Međunarodni dan pismenosti, održat će se završna svečanost s dodjelom medalja za najuspješnije i diploma svim sudionicima. Na poticaj koprivničke knjižnice „Olimpijada čitanja 2024.“ provodi se ove godine i u gradskim knjižnicama u Jelsi, Karlovcu, Križevcima, Makarskoj, Solinu i Šibeniku, a financira se sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Koprivnice i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.