Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna izloba „Arhivi i tragovi migracija“

Virtualna izloba „Arhivi i tragovi migracija“
Povijesne migracije mogu se prikazati iz više perspektiva, a u projektu Kreativne Europe AToM - Archives and Traces of Migration predstavljene su iz perspektive pojedinaca i njihovih životnih priča. Jedan od partnera u projektu je ICARUS Hrvatska. 
AToM virtualna izložba omogućuje pregled i praćenje osobnih narativa zabilježenih u dokumentarnoj i arhivskoj građi, kao i usmena svjedočanstva. 

Arhivski tragovi migracija raspršeni su diljem svijeta, a izložba naglašava kompleksnost istraživanja migracija za znanstvenike, članove migrantskih zajednica i njihove potomke.

Izložba se prikazuje putem društvenih mreža (Instagram, Facebook i Twitter) koje prate migracije ljudi te arhivsku i dokumentarnu građu koja prati te migracije.

Virtualna izložba fokusirana je na životne priče, prikazujući renomirane povijesne ličnosti i pojedince manje poznate na nacionalnoj razini, ali značajne za svoje obitelji i lokalne zajednice.

Svaka će objava na društvenim mrežama biti povezana s interaktivnom kartom, nudeći tehnike vizualizacije sadržaja koje omogućuju istraživanje migracija na jedinstven i inovativan način.

Virtualna izložba: https://atomexhibition.mnl.gov.hu/

Instagram: @atom.exhibition
Twitter: @AtoMexhibition
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61561334499083



 
Objava: Srpanj 2024.