Preskočite na glavni sadržaj

Za Zlatni šlep na 18. Vukovar Film Festivalu natjecat će se 35 filmova

Za Zlatni šlep na 18. Vukovar Film Festivalu natjecat će se 35 filmova
Organizatori Vukovar Film Festivala, koji se ove godine održava po 18. put, najavili su u utorak da VFF započinje 28. kolovoza i traje do 1. rujna, a za nagradu Zlatni šlep u kategorijama igranog i dokumentarnog filma natjecat će se 35 filmova.
vrijeme: 28.08.2024. - 01.09.2024.
mjesto: Vukovar
url: https://www.vukovarfilmfestival.com/vff18/

“Ovogodišnji Vukovarski filmski festival za svoje je posjetitelje pripremio najveći i najbogatiji program u 18 godina postojanja. Festivalska punoljetnost proslavit će se u stilu, jer će se za nagradu Zlatni šlep u kategorijama igranog i dokumentarnog filma natjecati čak 35 filmova što je više od sveukupnog broja naslova prikazanih na nekim dosadašnjim izdanjima ovog festivala”, najavljuju organizatori.
 
Napominju i da će vukovarska publika pet dana imati priliku gledati najnovija vrhunska filmska ostvarenja kao i da će ovogodišnji festival trajati dan duže u odnosu na prethodne godine. Festival se i proširio pa će se tako ove godine na čak sedam lokacija održavati redovite projekcije. Pored već poznatih, kao što su perivoj dvorca Eltz, Hrvatskog doma Vukovar, amfiteatra Vukovarskog vodotornja, Ružičkine kuće i dvorane Eltz, kao lokacije vraćaju se Muzej vučedolske kulture te multipleks CineStar.
 
Ovogodišnji VFF otvoriti će dvostruki program hrvatskih filmova koje su radili mladi autori - kratki animirani “Šuma Striborova” te dugometražni igrani “Frka”. U konkurenciji igranog filma je čak 19 filmova iz podunavskih zemalja, što je rekord dosadašnjih izdanja festivala. Izvan konkurencije posjetitelji će moći pogledati filmove redatelja Romana Polanskog i Yorgosa Lanthimosa, dok će na Vukovarskom vodotornju biti prikazan poseban program pod nazivom “Kinematograf: Izgubljene godine”. Najmlađi će moći uživati na 2. Dječjem VFF-u.
 
Direktor VFF-a je Darko Puharić, a umjetnički ravnatelj Daniel Rafaelić. (Hina)