Preskočite na glavni sadržaj

Završna svečanost 'Olimpijade čitanja 2024.' u Koprivnici

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica poziva svu djecu koja su sudjelovala u ljetnom programu 'Olimpijada čitanja 2024.' i njihove roditelje i učitelje na završnu svečanost koja će se održati u petak, 20. rujna, u Dvorani 'Branimir', s početkom u 18,30 sati.
vrijeme: 20.09.2024. -
mjesto: Koprivnica
url: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

Svim sudionicima ovogodišnje Olimpijade čitanja bit će dodijeljene diplome, a najuspješniji će primiti medalje i priznanja. Mole se učenici da sa sobom ponesu dnevnike čitanja.
 
Program će voditi ambasadorica čitanja koprivničke knjižnice: Karolina Điko, učenica 2. razreda koprivničke Gimnazije, a dodjeli medalja i priznanja nazočit će zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, također ambasadorica čitanja ove knjižnice.
 
Ovogodišnja « Olimpijada čitanja » provodila se od 24. 6. do 31. 8. 2024. među djecom od 1. do 4. razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu. Program se provodi od 2016. u organizaciji Knjižnice i čitaonice « Fran Galović ». Program je postao  popularan među djecom sa sve više uključenih i sa sve boljim rezultatima o čitanosti. Tijekom ljeta učenici tako stječu bolje čitateljske kompetencije i uživaju u čitanju.
 
Ove godine sudjelovalo je ukupno 190 učenika od 1. do 4. razreda, 7 manje u odnosu na prošlu godinu. Pročitali su ukupno 3601 knjigu što je za 361 knjigu više. U prosjeku je pročitano čak 19 knjiga po sudioniku, 3 knjige više u prosjeku po sudioniku u odnosu na prošlu godinu što je izvrstan rezultat. Na ovogodišnjoj završnoj svečanosti bit će dodijeljeno čak 86 medalja i to 48 zlatnih, 11 srebrnih i 27 brončanih medalja. Pohvalit ćemo i nagraditi one učenike koji su najviše komentirali knjige na mrežnoj  stranici Olimpijade i one koji su nas oduševili svojim dnevnicima čitanja. Program se i ove godine provodio u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci, Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik i Gradskoj knjižnici Makarska, a od ove godine priključile su nam se i Gradska knjižnica Solin, Općinska knjižnica i čitaonica Jelsa i Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu. Program financijski podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.