Preskočite na glavni sadržaj

HDS objavio BTL natječaj (Rok: 19.11.2024.)

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije.
vrijeme: 16.10.2024. - 19.11.2024.
url: https://www.hds.hr/

Hrvatsko društvo skladatelja (dalje: HDS) Natječajem podupire aktivnosti hrvatskih glazbenika, glazbeno stvaralaštvo i glazbene manifestacije iz sredstava prikupljenih na ime prava na naknadu za reproduciranje za privatno ili drugo vlastito korištenje, sukladno članku 183. stavak 2. i članku 245. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 111/2021). 

Prilikom odlučivanja o sufinanciranju vodit će se računa o stilskoj raznolikosti sufinanciranih programa s naglaskom na projekte i manifestacije koje njeguju glazbene žanrove rjeđe zastupljene u kulturnoj ponudi, kao i o ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti programa.
Posebno će se podržavati projekti koji doprinose kulturnom razvoju manjih sredina i područja s nerazvijenom kulturnom infrastrukturom.

Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati hrvatsko glazbeno stvaralaštvo u područjima tradicionalne i suvremene zabavne ili popularne glazbe, tradicionalne i alternativne rock glazbe, elektroničke i urbane klupske glazbe, autorske glazbe narodnog ili etno izričaja (klape, tamburaški sastavi i sl.) te poduprijeti festivale, smotre, natjecanja ili koncerte navedenih vrsti glazbe na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.

Natjecati se mogu pravne osobe koji su nositelji pojedinog projekta ili manifestacije. Prednost u sufinanciranju imat će prijavitelji koji imaju status neprofitne organizacije.

Cjeloviti tekst natječaja i informacije o prijavi>>>