Preskočite na glavni sadržaj

Hommage Viktoru Kovačiću – Građa iz ostavštine Viktora Kovačića u zbirkama Ministarstva kulture i medija RH

Hommage Viktoru Kovačiću – Građa iz ostavštine Viktora Kovačića u zbirkama Ministarstva kulture i medija RH
Ministarstvo kulture i medija pridružilo se obilježavanju dviju velikih obljetnica (150. obljetnice rođenja i 100 godina smrti) hommageom Viktoru Kovačiću: objavljivanjem dijela građe iz Ostavštine Viktora Kovačića u zbirci Ministarstva kulture i medija na platformi eKultura te virtualnom izložbom posvećenom njegovu radu i djelu.

Izložba je dostupna na portalu eKultura Ministarstva te u dvanaest cjelina kronološki predstavlja ostavštinu Viktora Kovačića prikazujući vrijedan fond građe kroz njegove projekte, studije, rukopise, arhitektonske planove, crteže i skice te fotografije nastale u rasponu od 1889. do 1924. godine.
 
Podsjećamo, ta je zbirka proglašena 2018. godine kulturnim dobrom te upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, kao i većina izvedenih ostvarenja Viktora Kovačića o kojima nadležne konzervatorske službe kontinuirano skrbe. U proteklom se razdoblju uz stručnu obradu dijela građe paralelno provodio i postupak njezine konzervacije i restauracije u suradnji sa stručnjacima Hrvatskog restauratorskog zavoda.
 
♦ Zbirka ostavštine arhitekta Viktora Kovačića>>>




 
♦ Virtualna izložba HOMMAGE VIKTORU KOVAČIĆU>>>



 
Objava: Listopad 2024.