Preskočite na glavni sadržaj

9. Glazbeni memorijal "Julije Njikoš"

Tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Gaj“ organizira koncert pod nazivom 9. Glazbeni memorijal „Julije Njikoš“ koji će se održati ​u nedjelju, 27. listopada u 19 sati, u Centru za kulturu Novi Zagreb. 
vrijeme: 27.10.2024. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.td-gaj.hr/

Tamburaškom orkestru „Gaj“ na pozornici će se pridružiti uvažene vokalne solistice Renata Sabljak, Danijela Pintarić, Blanka Došen i Vlatka Kopić Tena, solist na čelu Marin Jurić te dragi prijatelji iz tamburaškog orkestra Tamburaškog društva „Ferdo Livadić“ iz Samobora, Gradskog tamburaškog orkestra Križevci i Tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige, Križevci. Dirigenti ovogodišnjeg memorijala su Petra Vojvodić Mrvoš i Krešimir Račić, a voditelj programa bit će Branko Uvodić.

Na koncertu će se izvesti djela tamburaškog velikana Julija Njikoša u povodu 100. obljetnice njegova rođenja, kao i djela njegovih kolega koji su obogatili tamburašku glazbu (Siniša Leopold, Stjepan Mihaljinec, Nikica Kalogjera i dr.).
Ovim memorijalom prisjetit ćemo se i kraljice tamburaške glazbe Vere Svobode koja nas je nažalost ove godine napustila. Njoj u čast bit će izvedene njezine pjesme u interpretacijama vokalnih solistica uz pratnju ujedinjenih tamburaških orkestara.
Posebnost ovog memorijala su i dvije praizvedbe hrvatskih autoraRapsodični koncert za čelo i tamburaški orkestar Siniše Leopolda i pjesma Sve sam dala, Slavonijo, tebi za koju je stihove napisala Iva Čuvalo, uglazbio Slavko Nedić, a aranžirao Siniša Leopold.

Tamburaško društvo „Gaj“ zahvaljuje suorganizatorima Centru za kulturu Novi Zagreb i Hrvatskom društvu skladatelja te pokroviteljima: Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskom uredu za kulturu i civilno društvo te Hrvatskoj gospodarskoj komori na svesrdnoj pomoći u organizaciji Memorijala.