Preskočite na glavni sadržaj

Četvrto izdanje kazališnog programa za bjelovarske prvašiće

Prvi Klap Klap kazališni je program za prvašiće iz pet osnovnih škola u Bjelovaru. Ove godine održat će se od 17. do 23. listopada, u Gradskoj kazališnoj kući Bjelovar, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara.
vrijeme: 17.10.2024. - 23.10.2024.
mjesto: Bjelovar
url: https://www.teatartogo.hr/

Ovo je četvrto izdanje programa. U projektu je do sada sudjelovalo više od tisuću djece, odnosno zadnje tri generacije prvašića. Od 2021. projekt želi podržati već postojeće kazališno opismenjavanje u Bjelovaru, koje se kontinuirano provodi kroz dugogodišnji rad Bjelovarskog kazališta, angažman dramskih djelatnika i pedagoga te kazališne festivale.

Projekt donosi set aktivnosti koji se nadovezuju i zajedno čine kazališnu dobrodošlicu novim školarcima. Djeca će sudjelovati u kazališnom bontonu kroz prilagođenu varijantu forum teatra, nakon čega slijedi predstava “Kuhari” autora Gorana Smoljanovića i razgovor s glumcima iz predstave.

Zajednički nazivnik programskih aktivnosti je “probijanje četvrtog zida”, odnosno brisanje granica između kazališta i publike, preko čega se stvara značajno iskustvo za buduće kazališne susrete. Kazališni bonton vode dramske pedagoginje Suzana Turković (dipl. učiteljica savjetnica) i Nikolina Marinić (prof. savjetnica) uz dramsku skupinu iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. U predstavi “Kuhari” glume Ivan Pokupić, Matko Duvnjak Jović i Goran Smoljanović. Program je organiziran u suradnji s Gradom Bjelovarom, Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar te bjelovarskim osnovnim školama.

Raspored dolazaka prvašića u Gradsku kazališnu kuću:

- 17.10.2024. - II. osnovna škola Bjelovar
- 21.10.2024. - III. osnovna škola Bjelovar
- 22.10.2024. - IV. osnovna škola Bjelovar
- 23.10.2024. - I. osnovna škola i Centar za odgoj, obrazovanje i razvojnu podršku Bjelovar