Preskočite na glavni sadržaj

My Buddy Moose predstavlja novi album na koncertnoj turneji

Nakon dvadeset godina neumornog stvaralaštva i glazbenog izražavanja koje briše žanrovske granice, My Buddy Moose najavljuje izlazak petog studijskog albuma 'Into The Grey' koji predstavlja vrhunac dosadašnjeg rada benda. Novi album prati i mini koncertna turneja benda pa će ih se tako uskoro moći čuti i vidjeti 18. listopada u Zadru, 19. listopada u Šibeniku, 26. listopada u Rijeci i 21. studenoga u Labinu.
vrijeme: 18.10.2024. - 21.11.2024.
url: https://www.facebook.com/MyBuddyMoose/

„Novi album 'Into The Grey' je odraz našeg dvadesetogodišnjeg putovanja kroz muziku. Sve što smo naučili, sve što smo osjetili, i sve što smo željeli podijeliti s našom publikom sažeto je u ovim pjesama. Ovo je, bez sumnje, jedno od naših najosobnijih i najambicioznijih izdanja“,  izjavio je u ime benda Luka Benčić.
 
Mudri Brk i Izvanredni Diskograf, koji stoje iza ovog izdanja, objasnili su kako je “Into the Grey' primjer glazbene izvrsnosti koju možete očekivati samo od benda s ovako impresivnim stažem.
 
Album donosi 10 novih pjesama koje istražuju tamne strane ljudskog uma - usamljenost, strah, bijes, samouništenje - dok pokušavaju naći neki oblik mira ili prihvaćanja unutar toga. Svejedno, može se reći da je ovo vrlo optimističan i razigran album s jedinstvenim My Buddy Moose zvukom. 
 
Poslušajte album "Into the Grey"
 
“Na albumu smo tražili mjesta na kojima se različiti utjecaji i žanrovi muzike koju volimo preklapaju i način na koji ćemo sve to prilagoditi sebi i napraviti nešto autentično, naše. Kada nas netko pita kako zvučimo jedino što možemo odgovoriti jest da zvučimo kao My Buddy Moose, a na pitanje što to konkretno znači svaki slušatelj može dati vlastiti odgovor koji će vjerojatno biti točan”,  dodao je Luka.
 
Album je snimljen u studiju G.I.S. na Kastvu, s prijateljima benda - Matejem Zecom kao snimateljem i Zoranom Medvedom kao producentom te likovno oblikovan uz pomoć multimedijalnog umjetnika Envera Krivca s kojim surađuju od prvog albuma.
 
„Into the Grey“ dostupan je za slušanje putem digitalnih platformi, a uskoro će biti objavljeno i vinilno izdanje.
 
Od prve svirke u riječkom Kulturnom centru Kalvarija 2004. godine, My Buddy Moose je stekao status jednog od najcjenjenijih bendova na regionalnoj sceni. I nakon 20 godina My Buddy Moose su i dalje Luka Benčić, Matko Botić, Ištvan Širola i Jasmin Đečević, a nepromjenjivost postave važan je segment njihove muzike i garancija da kompromise oko nje ne moraju raditi.
 
Iza sebe imaju četiri hvaljena studijska albuma, suradnje s vrhunskim glazbenicima poput Chrisa Eckmana (The Walkabouts, The Strange), Mathewa Emersona Browna, Dalibora Pavičića (The Bambi Molesters, The Strange) i Edija Cukerića te brojne koncerte i festivale u Hrvatskoj i regiji, Austriji i Engleskoj.