Preskočite na glavni sadržaj

Nova sezona ciklusa komornih koncerata 'Klasika nedjeljom'

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu najavljuje novu sezonu ciklusa komornih koncerata Klasika nedjeljom u foajeu HNK-a u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom! Koncerti će se održavati nedjeljom u 11 sati u foajeu, a prvi je na rasporedu već 20. listopada.
vrijeme: 20.10.2024. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.hnk.hr
Na programu prvoga koncerta djela su za drvene duhače i gudački kvartet - Concertino za obou, klarinet i gudački kvartet američke skladateljice Marion Bauer, Kvintet za klarinet i gudački kvartet u A-duru, KV 581 Wolfganga Amadeusa Mozarta te Six Studies in English Folk Songs za engleski rog i gudački kvartet engleskog skladatelja Ralpha Vaughana Williamsa.

Ova tri djela predstavljaju izvrsnu ravnotežu između poznatog klasičnog komornog repertoara i rjeđe izvođenih suvremenih skladbi, pružajući publici jedinstveno glazbeno iskustvo. Izvest će ih glazbenici Zagrebačke filharmonije: Katarina Grubić (oboa i engleski rog), Rude Mimica (klarinet), Teodora Sucala Matei i Saki Kodama (violine), Tajana Škorić (viola) te Lana Lucija Horvatić (violončelo).