Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen program 22. Zagreb Film Festivala

Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, 16. listopada, u Uraniji ― prostoru kreacije program 22. izdanja Zagreb Film Festivala predstavili su direktor ZFF-a Boris T. Matić, programska direktorica Selma Mehadžić i izvršna direktorica Lana Matić.
vrijeme: 04.11.2024. - 10.11.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://zff.hr/

“Uzbuđeni smo što publici možemo predstaviti još jedno programski raskošno izdanje koje će se održati od 4. do 10. studenoga u CineStaru Branimir, kinu Kinoteka te u MSU-u, Dokukinu KIC, Scenoteci (ex Vidra) i online na croatian.film. Dugometražnu konkurenciju i dalje prikazujemo u CineStaru Branimir, a u programima Ponovno s nama i Velikih 5 donosimo niz filmskih naslova poznatih autora/ica. Ponosni smo što smo postali kandidacijski festival za nagradu Europske filmske akademije u kategoriji kratkog filma, a velika novost je i unaprjeđenje programa PLUS u natjecateljsku sekciju, čime stavljamo naglasak na autore koji se na odvažan i originalan način bave temom odrastanja i posebno su zanimljivi mladoj publici. Poznatim festivalskim lokacijama ove godine pridružujemo Scenoteku (ex kazalište Vidra) u neposrednoj blizini CineStara koju smo prepoznali kao idealno mjesto za druženja i razgovor nakon filmskih projekcija.” izjavio je Boris T. Matić.
 
 
U glavni program uvršteno je deset dugometražnih ostvarenja, od čega devet konkurira za glavnu festivalsku nagradu, Zlatna kolica. Dvadeset drugo izdanje Zagreb Film Festivala otvorit će Proslava Brune Ankovića, apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, a zatvorit će ga hrvatska premijera Zlatnim lavom ovjenčanog filma Pedra Almodóvara Susjedna soba (The Room Next Door) s Tildom Swinton i Julianne Moore, koji se na ZFF-u prikazuje izvan konkurencije.
 
 
Opširnije na: Predstavljen program 22. ZFF-a - Zagreb Film Festival