Preskočite na glavni sadržaj

Sedmo izdanje festivala Sing in Split

Sedmi Međunarodni festival pjesme Sing in Split održava se od 19. do 29. listopada u Splitu i Zadru.
vrijeme: 19.10.2024. - 29.10.2024.
mjesto: Split, Zadar
url: https://www.facebook.com/singinsplit/

Festival je započeo u subotu, 19. listopada, s tradicionalnim Spli’skim klaparelom, 5. smotri klapa u kojoj sudjeluju renomirane klape: Orca, Mriža, Krunik, Bistrica, Stivanja, Tragos, Kampaneli i Ventula, koja je ujedno i organizatorica ove večeri, a suroganizatorica festivala.

Niz događanja nastavlja se u četvrtak, 24. listopada, kada će Crkva sv. Donata u Zadru ugostiti Mješoviti pjevački zbor Musica Vocale Wageningen iz Nizozemske pod vodstvom dirigenta Roba Vermeulena i gostujuće dirigentice Sare Dodig Baučić. Program će obuhvatiti djela slavnih skladatelja poput Brahmsa, Rahmanjinova, Poulenca i drugih. Koncert započinje u 20:00 sati.

U petak, 25. listopada, isti zbor nastupa i u Hrvatskom domu Split, s početkom u 19:00 sati, pružajući još jednu priliku za uživanje u bogatom repertoaru koji osim navedenih djela uključuje i djela Lukačića, Silverstrova i Eschera.

Festival završava radionicom na temu Glas i tijelo: novi pristup zborskom pokretu / Voice and Physique: a new approach to the choir movement u kojoj će sudjelovati Panda van Proosdij (Nizozemska) i Mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu, a održat će se u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice, 29.10. u 19h.

Svi događaji su besplatni za posjetitelje.

Organizatori festivala su Schola Cantorum Split i Camerata Vocale Split, a suorganizator Klapa Ventula.

Festival podržavaju Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica grada Splita, te brojne kulturne institucije poput Umjetničke akademije u Splitu, Arheološkog muzeja Zadar, Hrvatskog Doma Split i Koncertnog ureda Zadar.

Više informacija o festivalu i samim izvođačima možete naći na službenim stranicama:
https://www.instagram.com/singinsplit/,
https://www.facebook.com/singinsplit/ i
https://www.facebook.com/profile.php?id=100062958082600