Preskočite na glavni sadržaj

Vyacheslav Gryaznov nastupa na Muzičkoj akademiji u sklopu festivala Piano3

Na drugom koncertu šestog izdanja međunarodnog pijanističkog festivala Piano3 koji će se održati u četvrtak 24. listopada u 19 sati, na scenu se - nakon pet godina stanke - vraća multitalentirani svestrani pijanistički virtuoz Vyacheslav Gryaznov.
vrijeme: 24.10.2024. -
mjesto: Zagreb

Osim što je laureat na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Ukrajini, Danskoj, Gruziji, Japanu i Rusiji (uključujući šest prvih nagrada), iznimno je tražen i čest gost na međunarodnim festivalima u mnogim zemljama Europe, Afrike, Japana, SAD-u i Rusiji, a svjetsku slavu uživa zahvaljujući fascinantnim autorskim aranžmanima remek-djela klasične glazbe, njih više od 40, koji su mu donijeli i unosan izdavački ugovor s njemačkim Schott Musicom i poznatim Steinway&Sons, za koje je objavio nosače zvuka - 2018. Russian Transcriptions i 2021. Western Transcriptions.
 
Osim toga, poznat je po svojim inventivnim transkripcijama, a na Pianu 3 će premijerno izvesti svoju originalnu skladbu RhapsodY in black prema motivima G Gershwina, zamišljenu kao nastavak gershwinove RhapsodY im Blue te ekskluzivno predstaviti svoj program G Phil (Gryaznov Philharmonic), kompjutorski generiranu te neviđeno fleksibilnu i kvalitetnu orkestralnu pratnju, zahvaljujući kojoj zapravo svira uz pratnju orkestra, ali bez (pravog) orkestra.