Preskočite na glavni sadržaj

Insceniranje arhiva kao umjetnička praksa

U sklopu likovni susreta dramaturg i teoretičar kazališne i plesne prakse Andrej Mirčev održat će predavanje pod nazivom 'O kreativnoj vezi arhiva i umjetnosti', koje će se održati u utorak 12. ožujka s početkom u 19,00 sati u knjižnici Umjetničke akademije u Osijeku.
vrijeme: 12.03.2013.
mjesto: K.P. Svačića bb, Osijek
url: http://www.uaos.unios.hr/
U sklopu likovni susreta dramaturg i teoretičar kazališne i plesne prakse Andrej Mirčev održat će predavanje pod nazivom 'O kreativnoj vezi arhiva i umjetnosti', koje će se održati u utorak 12. ožujka s početkom u 19,00 sati u knjižnici Umjetničke akademije u Osijeku (K.P. Svačića bb).

Predavanje se održava u sklopu Susreta u Knjižnici, projekta tjednih kulturnih događanja u Knjižnici Umjetničke akademije u Osijeku.

Andrej Mirčev rođen je u Osijeku, a 2005. diplomirao je filozofiju, povijest i teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1999. eksperimentira u različitim medijima, a umjetnička ostvarenja samostalno i skupno izlaže pa je do sada ostvario pet samostalnih i osam skupnih izložbi. Aktivno se bavi i teorijsko-istraživačkim radom iz područja estetike fotografije, videa, izvedbenih umjetnosti i književnosti.

Tekstove redovito objavljuje u različitim časopisima (Frakcija, Kretanja, Tkh, Kontura, Tema, Sveske itd). Od 2006. godine zaposlen je kao asistent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, gdje predaje teatrološke kolegije iz suvremene kazališne teorije, kao i kolegij iz teorije prostora i vizualnih komunikacija.

Od 2007. član je uredništva zagrebačkog časopisa Tema. Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju Književnost, kultura, izvedbene umjetnosti i film pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu.